Przedszkole „Stonoga” ma własną kuchnię, w której pani kucharka dba o to, aby przygotowywane posiłki były nie tylko smaczne, ale i zdrowe.

Oferujemy Państwa Dzieciom:

  • 8.30 śniadanie
  • 10.00 zdrowa przekąska
  • 11.45/12.00 obiad II danie
  • 14.00 obiad zupka + podwieczorek
  • 16.00 przekąska popołudniowa

Ciepłe i zimne napoje podawane są przez cały dzień. Dzienna stawka żywieniowa: 10 zł

W razie konieczności, ze względu na niedostępność planowanych produktów na dany dzień, mogą nastąpić w jadłospisie drobne zmiany.

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

JADŁOSPIS JESIEŃ 2019

wrzesień: tydzień II i IV      październik: tydzień II i IV   listopad : tydzień I i III

DATA

ŚNIADANIE

8.30

ZDROWA

PRZEKĄSKA

10.00

OBIAD I

12.00

Motylki i Słoneczka 11.45

OBIAD II + PODWIECZOREK

14.15

PRZEKĄSKA

16.00

Poniedziałek

(Alergeny)

Zupa mleczna: płatki owsiane(1,7)) Kanapka: pieczywo mieszane (1), masło(7),szynka gotowana, kolorowe warzywa. Herbata owocowa

Półmisek świeżych owoców i jarzyn

sezonowych

II danie: Spaghetti – sos mięsno-warzywny (1,9) Herbata owocowa /woda

zupa: krupnik z kaszą jeczmienną (9,7). Podwieczorek: chrupki kukurydziane, koktajl bananowy na maślance (7). Herbata owocowa/Woda

kanapka: pieczywo mieszane(1), twaróg półtłusty(7), szynka gotowana, Herbata owocowa/Woda

Wtorek

(Alergeny)

Zupa mleczna: ryż na mleku, Kanapka: pieczywo mieszane (1), masło(7),ser żółty (7), surowe warzywa, Herbata owocowa

Półmisek świeżych owoców i jarzyn

sezonowych

II danie: Nugettsy (1,3), ryż, surówka: kapusta pekińska, kukurydza, ogórek, pomidor, oliwą z oliwek, Herbata owocowa/woda

Zupa: jarzynowa zabielana (1,7,9). Podwieczorek: jabłka, wafle kukurydziane, Herbata owocowa/Woda

kanapka: pieczywo mieszane(1), masło(7), szynka drobiowa, ser żółty (7), kolorowe warzywa (1) Herbata owocowa/ Woda

Środa

(Alergeny)

zupa mleczna: makaron kolanka (1,7), Kanapka: pieczywo mieszane (1,7), masło jajo gotowane (3) kolorowe warzywa, Herbata owocowa

Półmisek świeżych owoców i jarzyn

sezonowych

II danie: Klopsiki w sosie pomidorowym (1,3,7)), kasza jęczmienna (1), surówka: marchewka, jabłko Herbata owocowa/ woda

zupa:rosół z makaronem (1,9). Podwieczorek: jogurt owocowy (7). Herbata owocowa/Woda

kanapka: pieczywo mieszane(1), masło(7),twarożek waniliowy(7) jajo gotowane(3), kolorowe warzywa,

herbata ziołowa/woda

Czwartek

(Alergeny)

Zupa mleczna: płatki corn flakes (7), Kanapka: pieczywo mieszane (1), masło (7), twarożek waniliowy (7), Herbata owocowa

Półmisek świeżych owoców i jarzyn

sezonowych

II danie: Ryż z kurczakiem i sosem warzywnym (7,9), Herbata owocowa, woda

zupa: Biały barszcz z kiełbaską (9). Podwieczorek: gruszki.

Herbata owocowa/Woda

kanapka: pieczywo mieszane(1), masło(7),szynka z indyka, ser żółty(7), surowe warzywa Herbata owocowa/ Woda

Piątek

(Alergeny)

Kanapka: pieczywo mieszane(1), masło(7),szynka konserwowa, kolorowe warzywa, Herbata owocowa, mleko (7)

Półmisek świeżych owoców i jarzyn

sezonowych

II danie: Filet z dorsza (1,3,4), ziemniaki, kiszona kapusta, Herbata owocowa/ woda

zupa: owocowa z makaronem (1,7). Podwieczorek: ciasto marchewkowe(1,3,7). Herbata owocowa/Woda

kanapka: pieczywo mieszane(1), masło(7), serek naturalny(7), surowe warzywa, dżem truskawkowy Herbata owocowa/ woda

 

JADŁOSPIS JESIEŃ 2019 B

 wrzesień: tydzień I i III      październik: tydzień I i III oraz V    listopad : tydzień II i IV

DATA

ŚNIADANIE

8.30

ZDROWA

PRZEKĄSKA

10,00

OBIAD I

11.45/12.00

OBIAD II + PODWIECZOREK

14.15

PRZEKĄSKA

16.00

Poniedziałek

(Alergeny)

Zupa mleczna: płatki kukurydziane(,7) Kanapka: pieczywo mieszane (1), masło(7), szynka z indyka, kolorowe warzywa. Herbata owocowa

Półmisek świeżych owoców i jarzyn

sezonowych

II danie: makaron z twarogiem i jogurtem naturalnym (1,7) Herbata owocowa/ Woda

zupa: ryżowa na rosołku (9).

Podwieczorek: jabłko, wafle ryżowe. Herbata owocowa/Woda

kanapka: pieczywo mieszane (1), masło(7), szynka z indyka, pasta jajeczna (3), kolorowe warzywa, Herbata owocowa/Woda

Wtorek

(Alergeny)

Zupa mleczna: kaszka manna (1,7) Kanapka: pieczywo mieszane (1), masło(7), ser żółty, (7), kolorowe warzywa. Herbata rumiankowa

Półmisek świeżych owoców i jarzyn sezonowych

II danie: kotlet mielony, ziemniaki, marchewka z groszkiem na ciepło (1), Herbata owocowa/woda

zupa: ziemniaczana, Podwieczorek:galaretka owocowa. Herbata owocowa/Woda

kanapka: pieczywo mieszane (1), masło(7), szynka konserwowa, ser żółty (7), kolorowe warzywa . Herbata owocowa/Woda

Środa

(Alergeny)

Parówki z szynki, kanapka: pieczywo mieszane (1), masło(7),sos pomidorowy. Kawa zbożowa na mleku(1,7),Herbata owocowa

Półmisek świeżych owoców i jarzyn

sezonowych

II danie: Kolorowy kociołek: makaron pszenny, makaron razowy,, filet z piersi kurczaka, warzywa (7,9), Herbata owocowa/woda

zupa: grochowa z kiełbaską (1,9). Podwieczorek:banan. Herbata owocowa/Woda

kanapka:pieczywo mieszane (1), masło(7),twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem(7), kolorowe warzywa,.polędwica sopocka, Herbata czarna/Woda

Czwartek

(Alergeny)

Zupa mleczna: z makaronem (7), Kanapka: pieczywo mieszane (1), masło (7), pasta jajeczna ze szczypiorkiem (3), Herbata owocowa

Półmisek świeżych owoców i jarzyn

sezonowych

II danie: Gulasz wieprzowy z szynki, Kasza gryczana z jęczmienną (1),buraczki; Herbata owocowa/woda

zupa: dyniowa (1,9), 

Podwieczorek: jogurt naturalny z musem owocowym (7), Herbata owocowa/Woda

kanapka:pieczywo mieszane (1), masło(7), krakowska sucha, pasta jajeczna(3), kolorowe warzywa. Herbata czarna/Woda

Piątek

(Alergeny)

kanapka: pieczywo mieszane (1), masło(7), dżem niskosłodzony. Herbata owocowa, mleko (7)

Półmisek świeżych owoców i jarzyn

sezonowych

II danie: Nugetsy z dorsza (1,3,4), ryż, surówka z pekińskiej kapusty; Herbata owocowa/ Woda

zupa: pomidorowa z makaronem, 

Podwieczorek: babka cytrynowa (1,3,7) Herbata owocowa/Woda

kanapka:pieczywo mieszane (1), masło(7), szynka konserwowa, dżem niskosłodzony. Herbata owocowa/Woda


Tabele szczegółowego składu potraw

ZUPY

Zupa ryżowa na rosołku

Zupa dyniowa

Zupa jarzynowa

Zupa grochowa

Zupa pomidorowa

Mięsa: wołowina, indyk, kurczak; ryż, marchew, pietruszka, seler korzeniowy,

seler naciowy, por, cebula, czosnek, sól , pieprz czarny

dynia,marchew, soczewica czerwona, pietruszka, seler korzeniowy, sól, pieprz czarny

ziemniaki, marchew, pie – truszka, seler korzeniowy, seler naciowy, por, fasolka szparagowa, groszek, brokuły, cebula, czosnek, sól, pieprz czarny, śmietana 18%

Groch łuskany, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler korzeniowy, por, cebula, czosnek, sól, pieprz czarny, majeranek,

makaron, marchew, pietruszka, seler korzeniowy, seler naciowy, por, cebula, czosnek, przecier pomidorowy, sól, pieprz czarny, koperek, śmietana 18%

Zupa kalafiorowa

Zupa ziemniaczana

Zupa krupnik

Zupa rosół

Zupa owocowa

ziemniaki, marchew, kalafior, pietruszka, seler korzeniowy, seler naciowy, por, cebula, czosnek, sól, pieprz czarny, śmietana 18%

ziemniaki, marchew, kiełbasa podwawelska, pietruszka, seler korzeniowy, cebula, czosnek, majeranek, sól, pieprz,

kasza jęczmienna, kiełbasa podwawelska, marchew, pietruszka, seler korzeniowy, seler naciowy, por, cebula, czosnek, sól, pieprz czarny

Mięsa: wołowina, indyk, kurczak; marchew, pietruszka, seler korzeniowy, seler naciowy, por, cebula, czosnek, sól, pieprz, makaron nitki

Owoce – truskawki/ wiśnie/ śliwki/ czarna porzeczka/ maliny, makaron, śmietana 18%, cukier

DRUGIE DANIA

Farfalle z twarogiem i jogurtem naturalnym

Kotlet mielony

Kociołek z ryżem i warzywami

Gulasz wieprzowy z szynki

Nugetsy z dorsza

Makaron farfalle durum, twaróg biały półtłusty, jogurt naturalny, cukier

Szynka wieprzowa, sól , pieprz czarny, jajko. Bułka tarta

ryż, mięso z piersi indyka, marchew, cebula, pietruszka, seler korzeniowy, seler naciowy, por, fasolka szparagowa, groszek zielony, kukurydza, brokuł, czosnek, papryka mielona łagodna, kurkuma, sól, pieprz czarny, natka pietruszki

szynka wieprzowa, cebula, marchew, pietruszka, seler korzeniowy, seler naciowy, por, czosnek, sól, pieprz, papryka mielona łagodna

filet z dorsza, sól, pieprz, jajko, bułka tarta, olej rzepakowy

Spaghetti

Nugettsy z piersi kurczaka

Penne z brokułami i kurczakiem

Klopsiki w sosie pomidorowym

Filet z dorsza w panierce

mięso mielone z szynki/łopatki wieprzowej/, marchew, cebula, pietruszka, seler korzeniowy, seler naciowy, por, przecier pomidorowy, czosnek, zioła prowansalskie, sól, pieprz czarny, papryka mielona łagodna, kurkuma, makaron durum fusilli

mięso z piersi kurczaka, sól, pieprz czarny, papryka mielona łagodna, czosnek, kurkuma, jajko, bułka tarta pszenna, olej rzepakowy

makaron penne durum, mięso z piersi kurczaka, brokuły, sól, pieprz czarny, śmietana 18%

mięso mielone z szynki/łopatki wieprzowej, ryż, marchew, pietruszka, seler korzeniowy, cebula, czosnek, jajko, sól, pieprz, koncentrat pomidorowy, śmietana 18%

filet z dorsza, sól ,pieprz, jajko, bułka tarta, olej rzepakowy

SURÓWKI I INNE

Surówka z kapusty pekińskiej:

Surówka z marchewki i jabłka

Surówka z kiszonej kapusty

Marchewka z groszkiem na ciepło

Buraczki

kapusta pekińska, marchew, kukurydza, por, natka pietruszki, sól, pieprz, oliwa z oliwek

marchew, jabłko, sól, pieprz

kiszona kapusta, marchew, jabłko, cebula, natka pietruszki, sól, pieprz, ziele angielskie mielone, olej rzepakowy

Marchewka, groszek zielony, sól, pieprz, mąka pszenna

buraczki gotowane, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, oliwa z oliwek

Pieczywo mieszane:

Kolorowe warzywa

śniadanie/IIprzekąska

Półmisek świeżych owoców i jarzyn sezonowych

Ciasto kokosowe

Ciasto marchewkowe

chleb pszenny, chleb razowy, chleb orkiszowy, bułka pszenna paryska

pomidor, ogórek świeży, ogórek kiszony, rzodkiewka, papryka czerwona

marchew, ogórek świeży, ogórek kiszony, rzodkiewka, papryka czerwona, kalarepka, jabłko, mandarynka, banan, oliwki zielone, oliwki czarne

mąka pszenna, jaja całe, masło, mleko, cukier, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia

mąka pszenna, marchewka, jaja całe, masło, mleko, cukier, sok i skórka z cytryny, proszek do pieczenia

ALERGENY

  1. GLUTEN

  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne

  3. JAJA i produkty pochodne

  4. RYBY i produkty pochodne

  5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne

  6. SOJA i produkty pochodne

  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

  8. ORZECHY

  9. SELER i produkty pochodne

  10. GORCZYCA i produkty pochodne

  11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne

  12. DWUTLENEK SIARKI

  13. ŁUBIN i produkty pochodne

  14. MIĘCZAKI i produkty pochodne

  1.  owocowa

Przedszkole „Stonoga” ma własną kuchnię, w której pani kucharka dba o to, aby przygotowywane posiłki były nie tylko smaczne, ale i zdrowe.

Oferujemy Państwa Dzieciom:

  • 8.30 śniadanie
  • 10.00 zdrowa przekąska
  • 11.45/12.00 obiad II danie
  • 14.00 obiad zupka + podwieczorek
  • 16.00 przekąska popołudniowa

Ciepłe i zimne napoje podawane są przez cały dzień. Dzienna stawka żywieniowa: 10 zł

W razie konieczności, ze względu na niedostępność planowanych produktów na dany dzień, mogą nastąpić w jadłospisie drobne zmiany.

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

JADŁOSPIS JESIEŃ 2019

wrzesień: tydzień II i IV      październik: tydzień II i IV   listopad : tydzień I i III

DATA

ŚNIADANIE

8.30

ZDROWA

PRZEKĄSKA

10.00

OBIAD I

12.00

Motylki i Słoneczka 11.45

OBIAD II + PODWIECZOREK

14.15

PRZEKĄSKA

16.00

Poniedziałek

(Alergeny)

Zupa mleczna: płatki owsiane(1,7)) Kanapka: pieczywo mieszane (1), masło(7),szynka gotowana, kolorowe warzywa. Herbata owocowa

Półmisek świeżych owoców i jarzyn

sezonowych

II danie: Spaghetti – sos mięsno-warzywny (1,9) Herbata owocowa /woda

zupa: krupnik z kaszą jeczmienną (9,7). Podwieczorek: chrupki kukurydziane, koktajl bananowy na maślance (7). Herbata owocowa/Woda

kanapka: pieczywo mieszane(1), twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem(7), szynka gotowana, Herbata owocowa/Woda

Wtorek

(Alergeny)

Zupa mleczna: ryż na mleku, Kanapka: pieczywo mieszane (1), masło(7),ser żółty (7), surowe warzywa, Herbata owocowa

Półmisek świeżych owoców i jarzyn

sezonowych

II danie: Nugettsy (1,3), ryż, surówka: kapusta pekińska, kukurydza, ogórek, pomidor, oliwą z oliwek, Herbata owocowa/woda

Zupa: jarzynowa zabielana (1,7,9). Podwieczorek: jabłka, wafle kukurydziane, Herbata owocowa/Woda

kanapka: pieczywo mieszane(1), masło(7), szynka drobiowa, ser zółty (7), surowe warzywa (1) Herbata owocowa/ Woda

Środa

(Alergeny)

zupa mleczna: makaron kolanka (1,7), Kanapka: pieczywo mieszane (1,7), masło jajo gotowane (3) kolorowe warzywa, Herbata owocowa

Półmisek świeżych owoców i jarzyn

sezonowych

II danie: Klopsiki w sosie pomidorowym (1,3,7)), kasza jęczmienna (1), surówka: marchewka, jabłko Herbata owocowa/ woda

zupa:rosół z makaronem (1,9). Podwieczorek: jogurt owocowy (7). Herbata owocowa/Woda

kanapka: pieczywo mieszane(1), masło(7),twarożek waniliowy(7) jajo gotowane(3), kolorowe warzywa,

herbata ziołowa/woda

Czwartek

(Alergeny)

Zupa mleczna: płatki corn flakes (7), Kanapka: pieczywo mieszane (1), masło (7), twarożek waniliowy (7), Herbata owocowa

Półmisek świeżych owoców i jarzyn

sezonowych

II danie: Ryż z kurczakiem i sosem warzywnym (7,9), Herbata owocowa, woda

zupa: Biały barszcz z kiełbaską (9). Podwieczorek: gruszki.

Herbata owocowa/Woda

kanapka: pieczywo mieszane(1), masło(7),szynka z indyka, ser żółty(7), surowe warzywa Herbata owocowa/ Woda

Piątek

(Alergeny)

Kanapka: pieczywo mieszane(1), masło(7),dżem truskawkowy, Herbata owocowa, mleko (7)

Półmisek świeżych owoców i jarzyn

sezonowych

II danie: Filet z dorsza (1,3,4), ziemniaki, kiszona kapusta, Herbata owocowa/ woda

zupa: owocowa z makaronem (1,7). Podwieczorek: ciasto marchewkowe(1,3,7). Herbata owocowa/Woda

kanapka: pieczywo mieszane(1), masło(7), serek naturalny(7), surowe warzywa,

dżem truskawkowy, Herbata owocowa/ woda

 

JADŁOSPIS JESIEŃ 2019 B

DATA

ŚNIADANIE

8.30

ZDROWA

PRZEKĄSKA

10,00

OBIAD I

11.45/12.00

OBIAD II + PODWIECZOREK

14.15

PRZEKĄSKA

16.00

Poniedziałek

(Alergeny)

Zupa mleczna: płatki kukurydziane(,7) Kanapka: pieczywo mieszane (1), masło(7), pasta jejeczna (3), kolorowe warzywa. Herbata owocowa

Półmisek świeżych owoców i jarzyn

sezonowych

II danie: makaron z twarogiem i jogurtem naturalnym (1,7) Herbata owocowa/ Woda

zupa: ryżowa na rosołku (9).

Podwieczorek: jabłko, wafle ryżowe. Herbata owocowa/Woda

kanapka: pieczywo mieszane (1), masło(7), polędwica sopocka, pasta jajeczna (3), kolorowe warzywa, Herbata owocowa/Woda

Wtorek

(Alergeny)

Zupa mleczna: kaszka manna (1,7) Kanapka: pieczywo mieszane (1), masło(7), ser żółty, (7), kolorowe warzywa. Herbata rumiankowa

Półmisek świeżych owoców i jarzyn sezonowych

II danie: kotlet mielony, ziemniaki, marchewka z groszkiem na ciepło (1), Herbata owocowa/woda

zupa: ziemniaczana, Podwieczorek:galaretka pomarańczowa. Herbata owocowa/Woda

kanapka: pieczywo mieszane (1), masło(7), szynka konserwowa, ser żółty (7), kolorowe warzywa . Herbata owocowa/Woda

Środa

(Alergeny)

Parówki z szynki, kanapka: pieczywo mieszane (1), masło(7),polędwica sopocka, kolorowe warzywa. Kawa zbożowa na mleku(1,7),Herbata owocowa

Półmisek świeżych owoców i jarzyn

sezonowych

II danie: Spaghetti Napoli (7,9), Herbata owocowa/woda

zupa:krem dyniowa(1,9). Podwieczorek:galaretka. Herbata owocowa/Woda

kanapka:pieczywo mieszane (1), masło(7),twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem(7), kolorowe warzywa,.polędwica sopocka, Herbata czarna/Woda

Czwartek

(Alergeny)

Zupa mleczna: z makaronem (7), Kanapka: pieczywo mieszane (1), masło (7), pasta jajeczna ze szczypiorkiem (3), Herbata owocowa

Półmisek świeżych owoców i jarzyn

sezonowych

II danie: Gulasz wieprzowy z szynki, Kasza gryczana z jęczmienną (1),buraczki; Herbata owocowa/woda

zupa: grochowa z kiełbaską,

Podwieczorek: jogurt naturalny z musem owocowym (7), Herbata owocowa/Woda

kanapka:pieczywo mieszane (1), masło(7), krakowska sucha, pasta jajeczna(3), kolorowe warzywa. Herbata czarna/Woda

Piątek

(Alergeny)

kanapka: pieczywo mieszane (1), masło(7), dżem niskosłodzony. Herbata owocowa, mleko (7)

Półmisek świeżych owoców i jarzyn

sezonowych

II danie: Nugetsy z dorsza (1,3,4), ryż, surówka z pekińskiej kapusty; Herbata owocowa/ Woda

zupa: pomidorowa z makaronem, Podwieczorek: babka cytrynowa (1,3,7) Herbata owocowa/Woda

kanapka:pieczywo mieszane (1), masło(7), szynka konserwowa, dżem niskosłodzony. Herbata owocowa/Woda


Tabele szczegółowego składu potraw

ZUPY

Zupa ryżowa na rosołku

Zupa dyniowa

Zupa jarzynowa

Zupa grochowa

Zupa pomidorowa

Mięsa: wołowina, indyk, kurczak; ryż, marchew, pietruszka, seler korzeniowy,

seler naciowy, por, cebula, czosnek, sól , pieprz czarny

dynia,marchew, soczewica czerwona, pietruszka, seler korzeniowy, sól, pieprz czarny

ziemniaki, marchew, pie – truszka, seler korzeniowy, seler naciowy, por, fasolka szparagowa, groszek, brokuły, cebula, czosnek, sól, pieprz czarny, śmietana 18%

Groch łuskany, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler korzeniowy, por, cebula, czosnek, sól, pieprz czarny, majeranek,

makaron, marchew, pietruszka, seler korzeniowy, seler naciowy, por, cebula, czosnek, przecier pomidorowy, sól, pieprz czarny, koperek, śmietana 18%

Zupa kalafiorowa

Zupa ziemniaczana

Zupa krupnik

Zupa rosół

Zupa owocowa

ziemniaki, marchew, kalafior, pietruszka, seler korzeniowy, seler naciowy, por, cebula, czosnek, sól, pieprz czarny, śmietana 18%

ziemniaki, marchew, kiełbasa podwawelska, pietruszka, seler korzeniowy, cebula, czosnek, majeranek, sól, pieprz,

kasza jęczmienna, kiełbasa podwawelska, marchew, pietruszka, seler korzeniowy, seler naciowy, por, cebula, czosnek, sól, pieprz czarny

Mięsa: wołowina, indyk, kurczak; marchew, pietruszka, seler korzeniowy, seler naciowy, por, cebula, czosnek, sól, pieprz, makaron nitki

Owoce – truskawki/ wiśnie/ śliwki/ czarna porzeczka/ maliny, makaron, śmietana 18%, cukier

DRUGIE DANIA

Farfalle z twarogiem i jogurtem naturalnym

Kotlet mielony

Kociołek z ryżem i warzywami

Gulasz wieprzowy z szynki

Nugetsy z dorsza

Makaron farfalle durum, twaróg biały półtłusty, jogurt naturalny, cukier

Szynka wieprzowa, sól , pieprz czarny, jajko. Bułka tarta

ryż, mięso z piersi indyka, marchew, cebula, pietruszka, seler korzeniowy, seler naciowy, por, fasolka szparagowa, groszek zielony, kukurydza, brokuł, czosnek, papryka mielona łagodna, kurkuma, sól, pieprz czarny, natka pietruszki

szynka wieprzowa, cebula, marchew, pietruszka, seler korzeniowy, seler naciowy, por, czosnek, sól, pieprz, papryka mielona łagodna

filet z dorsza, sól, pieprz, jajko, bułka tarta, olej rzepakowy

Spaghetti

Nugettsy z piersi kurczaka

Penne z brokułami i kurczakiem

Klopsiki w sosie pomidorowym

Filet z dorsza w panierce

mięso mielone z szynki/łopatki wieprzowej/, marchew, cebula, pietruszka, seler korzeniowy, seler naciowy, por, przecier pomidorowy, czosnek, zioła prowansalskie, sól, pieprz czarny, papryka mielona łagodna, kurkuma, makaron durum fusilli

mięso z piersi kurczaka, sól, pieprz czarny, papryka mielona łagodna, czosnek, kurkuma, jajko, bułka tarta pszenna, olej rzepakowy

makaron penne durum, mięso z piersi kurczaka, brokuły, sól, pieprz czarny, śmietana 18%

mięso mielone z szynki/łopatki wieprzowej, ryż, marchew, pietruszka, seler korzeniowy, cebula, czosnek, jajko, sól, pieprz, koncentrat pomidorowy, śmietana 18%

filet z dorsza, sól ,pieprz, jajko, bułka tarta, olej rzepakowy

SURÓWKI I INNE

Surówka z kapusty pekińskiej:

Surówka z marchewki i jabłka

Surówka z kiszonej kapusty

Marchewka z groszkiem na ciepło

Buraczki

kapusta pekińska, marchew, kukurydza, por, natka pietruszki, sól, pieprz, oliwa z oliwek

marchew, jabłko, sól, pieprz

kiszona kapusta, marchew, jabłko, cebula, natka pietruszki, sól, pieprz, ziele angielskie mielone, olej rzepakowy

Marchewka, groszek zielony, sól, pieprz, mąka pszenna

buraczki gotowane, cebula, jabłko, natka pietruszki, sól, pieprz, oliwa z oliwek

Pieczywo mieszane:

Kolorowe warzywa

śniadanie/IIprzekąska

Półmisek świeżych owoców i jarzyn sezonowych

Ciasto kokosowe

Ciasto marchewkowe

chleb pszenny, chleb razowy, chleb orkiszowy, bułka pszenna paryska

pomidor, ogórek świeży, ogórek kiszony, rzodkiewka, papryka czerwona

marchew, ogórek świeży, ogórek kiszony, rzodkiewka, papryka czerwona, kalarepka, jabłko, mandarynka, banan, oliwki zielone, oliwki czarne

mąka pszenna, jaja całe, masło, mleko, cukier, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia

mąka pszenna, marchewka, jaja całe, masło, mleko, cukier, sok i skórka z cytryny, proszek do pieczenia

ALERGENY

  1. GLUTEN

  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne

  3. JAJA i produkty pochodne

  4. RYBY i produkty pochodne

  5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne

  6. SOJA i produkty pochodne

  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

  8. ORZECHY

  9. SELER i produkty pochodne

  10. GORCZYCA i produkty pochodne

  11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne

  12. DWUTLENEK SIARKI

  13. ŁUBIN i produkty pochodne

  14. MIĘCZAKI i produkty pochodne

  1.